fredag 10 maj 2013

Barrosos förakt för demokratin

EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso har lite svårt med verklighetsförankringen. Han gör dock så gott han kan för att hålla skenet uppe när europrojektet kantrar och miljoner européer drivs ut i arbetslöshet som en följd av detta.

Barroso har nu i ett uttalande sagt att alla EU-länder utom två "är förutbestämda" att införa euron. Sverige har till skillnad från Danmark och Storbritannien inget formellt undantag.

I vanlig ordning är förstås den gode Barroso uppe i det blå. Jag skulle vilja se den svenske regeringschef som med ett nioprocentigt stöd ser till att införa euron i Sverige. Det vågar nog inte ens Reinfeldt sig på.

Samtidigt har vi fått ännu en påminnelse om EU-elitens förakt för demokratin.

 "Så här mycket betyder demokrati för mig."

7 kommentarer:

  1. Svenskar har i folkomröstning röstat för EU. Sverige har inte begärt och fått något undantag. EU har enligt ditt resonemang visat förakt för den svenska demokratin genom att döma Sverige för fördragsbrott 19 gånger.

    http://www.eu-upplysningen.se/faq/Fragor-och-svar/Sverige-och-EU/Hur-manga-ganger-har-Sverige-fallts-for-fordragsbrott/

    SvaraRadera
  2. Det EU jag röstade för 1994 var ett EU som skulle utveckla de fyra friheterna, inte en automobil samling psykfall i Bryssel som tar varje chans att utvidga sitt inflytande.

    SvaraRadera
  3. Lavazza,

    Sverige har inget formellt undantag men frågan om den gemensamma valtan plockades bort från folkomröstningen 1994. Anledningen till detta var att man fruktade att det i så fall skulle bli nej till eu.

    SvaraRadera
  4. Till det kan läggas att vi i Sverige aldrig har fått ta ställning till Lissabon-fördraget. Det var inte det folkomröstningen 0m eu 1994 gällde.

    SvaraRadera
  5. Sverige har visst tagit ställning till Lissabonfördraget. Det togs med en stor majoritet i Sveriges riksdag (den institution som EU-hatarna brukar tycka skall bestämma).

    SvaraRadera
  6. Johan H:

    Tycker du massmedia och våra politiker debatterade frågan och lyfte fram de olika sidorna för svenska folket, innan beslutet togs i riksdagen?

    Den här fuling-manövern gjorde sjuklövern i skymundan, de ville inte att det skulle bli någon valfråga eller debatt om Lissabon-fördraget.

    Att inte slita i EUs koppel är väldigt viktigt för "svenska politiker".

    Vi gick väl med i EU för att kunna "påverka" som det så fint hette? Det ser man inte mycket av nuförtiden, Barroso kan närsomhelst komma med uttalanden som visar att han bara vill föra upp EUs monsterdildo ännu lite längre i medborgarnas redan väl-uppkörda anus.

    SvaraRadera
  7. Varför gick vi med i Sverige? För att centralmakten i Mälardalen var bäst på underkuvning?

    http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Pålning_(avrättningsmetod)

    SvaraRadera

Håll en saklig ton. Personangrepp och inlägg ej relevanta för ämnet godkänns ej.