måndag 22 februari 2010

Med ögonbindeln på

Trots snökaos är det global uppvärmning som hotar världen, låtsas DN i en (även med DN-mått mätt) sällsynt pinsam ledare.

Det är som om tidningens ledarredaktion legat och tryckt under en sten den senaste tiden. Världen har inte blivit varmare sedan 1995. De senaste 15 åren har den globala uppvärmningen varit frånvarande, vilket även Phil Jones, chef för Climate Research Unit (CRU), har erkänt i en intervju med BBC.

DN tillstår att IPCC har begått misstag. "Den senaste klimatrapporten slår fast att Himalayas glaciärer smälter så snabbt att de kan vara helt borta om femton år, men för den slutsatsen fanns inget vetenskapligt underlag", sammanfattar tidningen. Bara detta påstående, att flera hundra meter tjocka glaciärer skulle kunna smälta bort inom 15 år, borde få de flesta människor vid sunda vätskor att höja på ögonbrynen lite. Svenska medier har emellertid släppt sitt granskande uppdrag när det gäller "klimathotet" och i stället valt att okritiskt återge vad den politiserade forskningen säger. Lyckligtvis är svenska folket desto mer kritiskt.

Den kyla som drabbat Sverige och stora delar av världen har givetvis bidragit till att många ifrågasätter att världen blir varmare. Visst är det skillnad på väder och klimat. Väder är det vi upplever dag för dag, klimat något som ska mätas över betydligt längre tid. Men lita på att en värmebölja denna vinter skulle ha fått klimatalarmistiska tidningar som DN att skriva spaltmeter om den globala uppvärmningens verklighet och intervjua oroade människor. Då skulle det inte längre vara väder utan bevis för klimathotets effekter. DN ser precis vad de vill se.

5 kommentarer:

  1. Januari 2010 är globalt en av de varmaste januarimånader som registrerats. Och det Jones sa är att uppvärmningen de senaste åren inte är statistiskt signifikant på 95-procentsnivån (men nästan).

    Ifrågasätt gärna, men håll dig till korrekta fakta!

    Björn Abelsson

    SvaraRadera
  2. Precis. "But only just". Är det inte statistisk signifikans vi vill ha?

    SvaraRadera
  3. Selektivt minne är något tidningar har.

    SvaraRadera
  4. George Monbiot, klimatreporter på Guardian har mer eller mindre tystnat, Phil Jones och Ivo de boer har avgått från FN jobben.

    Och Al Gore tror att glaciärerna försvinner 2013 om de inte redan är borta...

    Varför inte dela upp IPCC fuskvetenskapliga politiska rön från "think tankbefriad" vetenskap?

    Om det nu finns någon sådan vetenskap!

    "Allt är varmare även om det är kallare", vad kallar man sådan vetenskap?

    Mind control/Newspeak?

    SvaraRadera
  5. "Januari 2010 är globalt en av de varmaste januarimånader som registrerats. Och det Jones sa är att uppvärmningen de senaste åren inte är statistiskt signifikant på 95-procentsnivån (men nästan)."

    2010 är El Nino-år och är lite varmare pga det. Har inget med människor att göra. El Nino gör att det blir fläckvis varmare här och där, vilket ger utslag i "global värme" först då man mixar ihop det till nåt sorts medelvärde.

    Och om uppvärmning är signifikant eller ej är bara trams. Att dra räta trendlinjer genom dataserier och ta reda på om dessa har signifikans har inget med statistik att göra.

    Dessutom är måttet "global värme" högst tveksamt statistiskt sätt.

    Ovanpå det är det uppenbarligen klara mätsvårigheter, och till och med fusk, på vissa håll vid uppsamling av data.

    "Ifrågasätt gärna, men håll dig till korrekta fakta!"

    Right back at you!

    SvaraRadera

Håll en saklig ton. Personangrepp och inlägg ej relevanta för ämnet godkänns ej.