Ett antal borgerliga riksdagsledamöter, som tyvärr vill vara anonyma, menar att de inte skulle ha röstat ja till FRA-lagen med den kunskap de har i dag. "Det är många aspekter som har kommit fram sedan vi röstade", säger en av dem.
Detta är dubbelbottnat. Å ena sidan visar det att okunskapen faktiskt finns på ja-sidan snarare än på nej-sidan i den här frågan och att det eviga tjatet om att nej-sidan bara är dåligt insatt blir alltmer krystat. Å andra sidan belyser det problemet med ledamöter som röstar om lagar i Sverige utan att vara insatta i konsekvenserna av dem. Det är desto allvarligare. För det kan väl inte vara så att okunskapen bara skulle finnas i denna specifika fråga?
Den stora frågan är hur representativ FRA-lagen är när det gäller intern hantering, partipiska, allmän okunskap och brist på öppen diskussion innan genomförd omröstning i riksdagen. Det stiftas en fruktansvärd massa lagar varje år, hur många lagar beslutas om på lika lösa boliner?
Lagom till riksdagens högtidliga öppnande den 16 september demonstreras det mot FRA-lagen. Delta du också. Vi vet att motståndet är stort där ute i landet. Nu gäller det att visa det inför våra folkvalda också.
Om du ska delta i någon demonstration i ditt liv, delta i denna. Vi ses.
Nedräkning pågår:
Mark Klamberg, Rick Falkvinge, Opassande, HAX, Dexion
Det var inte en dag för tidigt att ledamöter erkänner att de inte alltid är så väl insatta i de frågor som de röstar om . Med den arbetsfördelning, som de har i de olika utskotten, är det underförstått att om jag röstar med dig och ditt utskott förväntar jag mig att du röstar med mig och mitt utskott, vilket förklarar att en majoritet traskar patrull med försvarsutskottet. Detta är möjligen ett praktiskt sätt att hantera en omänsklig arbetsbörda, men det är inte en fungerande demokrati, vilket vi medborgare betalar en ansenligt summa pengar för. Jag önskar att det fanns en möjlighet för oss medborgare att kräva pengar tillbaka för en dålig vara.
SvaraRadera