lördag 26 september 2015

Never go full miljöpartist


I senaste Debatt i SVT diskuterades vad som kan och bör göras åt olagliga bosättningar som upprättas av EU-migranter på kommunal och privat mark runt om i landet. I går hölls en riksdagsdebatt om migrationspolitiken på begäran av Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Båda debatterna - den ena i en TV-studio och den andra i landets lagstiftande församling - visade på en väldigt tydlig skiljelinje mellan vad jag vill kalla realism och miljöpartism. Det sistnämnda är vad som tillåts diktera politiken på en rad områden i Sverige, och det är förödande för landets utveckling.

Miljöpartiet får här representera den ansvarslösa, naiva och idealistiska linjen i svensk politik. Det är givetvis inte bara miljöpartister som står för den, men partiet i fråga är själva epicentrum av denna verklighetsfrämmande ideologi (möjligen Fi undantaget).

Det brukar sägas att troll spricker i dagsljus, att det bästa sättet att bekämpa populistpartier är att ta in dem i regeringen. Det är precis vad vi har sett i Sverige. MP hade en hög svansföring i övervaknings- och integritetsfrågor i riksdagen. Nu när miljöpartisterna sitter i regeringen med Socialdemokraterna har de helt släppt dessa frågor. Hyckleriet blir uppenbart.

MP drev i valrörelsen att Vattenfalls tyska kolverksamhet inte ska vare sig behållas eller säljas utan helt sonika läggas ned. Kolet ska stanna i marken, hävdade språkrören. Nu tänker Vattenfall sälja, och företrädare för MP medger att de inte riktigt förstått vad det innebär att styra ett statligt bolag. Detta säger en del om vad miljöpartistiska vallöften och visioner är värda.

MP är dock inte bara naiva och okunniga. De är även direkt stolliga.

Vi måste komma ihåg att MP är partiet som tycker... 

... att Sverige helst ska försvaras utan vapen

... att färre ska jobba - och mindre

... att alla som vill ska få komma till Sverige - och försörjas av de som redan bor här (som alltså ska jobba mindre)

... att det ska vara helt OK att ockupera andras mark om du är fattig

...att det är viktigare att bevara gräsplättar än att bygga bort bostadsbristen

... att alla som vistas i landet ska vara garanterade boende finansierat av skattebetalarna

... att återvändande IS-krigare ska erbjudas jobb och bostad vid hemkomsten

Det sistnämnda kallade socialborgarrådet Ewa Larsson stolt för "Stockholmsmodellen" innan kritiken blev så hård att strategidokumentet i vilket förslagen fanns drogs tillbaka och sedermera också försvann från Stockholms stads hemsida.

Samtidigt vill det starkt tillväxtkritiska MP satsa på välfärden, höja lärarlönerna och mycket annat. Vem som helst begriper att helheten av den miljöpartistiska politiken inte går ihop. Men det är väldigt sällan partiet i fråga skärskådas och ställs mot väggen av journalisterna för just detta.

MP är som en samling barn. Som drömmer och tror och hoppas. Men som när de ställs mot hårda fakta får ge sig. I regeringsställning ställs man inför verkligheten varje dag. Därför är det välkommet att svenska folket nu får se vilket tramsparti som Gustav Fridolin och Åsa Romson leder.

Grunden i miljöpartismen är ansvarslöshet och naivitet. Det är inget annat än intellektuell härdsmälta. Miljöpartisterna bör därför hållas borta från politiskt inflytande i möjligaste mån.

Jag hoppas att utgången av nästa val blir att fler har sett vad MP går för och att vi slipper se detta parti i regeringen under lång tid framöver. Sverige behöver en karantän mot miljöpartismen. 

11 kommentarer:

  1. Eftersom invändningen "Att döma av kommentarsfältet tycks nio av tio läsare av denna blogg numera vara sverigedemokrater." inte är långt borta förekommer jag och inleder med den.Så var det gjort.

    Vi kan ju sedan tidigare konstatera att de som inte är miljöpartister är SD/fascister enligt gängse förklaringsmodell.Det är så det måste bli eftersom exakt alla punkter som tas upp i inlägget annars blir så jobbiga.
    Inte ens miljöpartisterna själva, som annars borde vara de mest besvikna väljarna i landet,verkar inse att man fyller rollen som den rolige byfånen på torget.Förklaringen torde vara att man ÄR byfånen på torget.Ekologiskt hemkört mixat med exotiska svampar ger nu en politik, som man är emot, men nu är för, eftersom någon sagt att det är miljöpartistiskt och ska vara så.
    Inte så konstigt egentligen att man helt enkelt får skylla det på SD?

    SvaraRadera
  2. Hej.
    Det är tragiskt att se hur Mp utvecklats. Ursprungligen fanns det en kärna inom partiet med målet att motverka den direkt miljöförintande teknokratin inom både borgerlighet och det socialistiska blocket. Visst har utopisterna och de rent tossiga flummarna också varit med från början, men jag undrar om de mer verklighetsförankrade inte skrämdes bort ungefär samtidigt som Göran Persson blev statsminister? Paradoxen kanske ser ut som sådan att Mp försökte få övriga partier att bli mer miljömedvetna, och lyckades. Därmed eliminerade man själva anledningen till Mp, och lösningen blev att bli allt mer progressiv, ständigt mer +1-radikal. Håller det resonemanget tro? Jag tycker mig se en parallell med feminismen och framväxten av både extrem politik och ett extremistparti (F!).

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    SvaraRadera
  3. Brist på kunskap och brist på insikt premieras i dagens Sverige.
    Naivitet och ren och skär dumhet sitter på pedestal och regerar.
    Vänsterns Sjöstedt står och jollrar på barnspråk i tv med tårarna blinkande i ögonvrån.Hans kollegor från det fd kommunistiska partiet, som numera blivit rumsrena och ett parti som alla andra, följer snabbt efter i riksdagen.
    Minnet är så kort för oss historielösa.
    Jollrande kommunister och svamlande miljötomtar från stan är de som styr landet.
    Somliga som politiker,andra som journalister.Dom är ju för söta när dom leker sött ihop i sandlådan där i parken...
    Söndercurlade bortskämda och bortklemade medelklassungar med för låg veckopeng helt enkelt.Med exakt det perspektivet på världen.
    En alltmer svamlig Svamlar-Steffe svamlar knut på sig själv i sina försök att få det att framstå som genomtänkt planerad socialdemokratisk politik.
    Hans egna har inte ens förstått att de är de som får ta notan på kortet.

    SvaraRadera
  4. Heja Hans. Du, Fnord och sjätte mannen är mina vattenhål.
    /Ulla-Karin från förr i tiden i Trångsviken

    SvaraRadera
  5. Tack för att du läser, Ulla-Karin. :-)

    SvaraRadera
  6. @Rikard, lärare,

    "Därmed eliminerade man själva anledningen till Mp, och lösningen blev att bli allt mer progressiv, ständigt mer +1-radikal. Håller det resonemanget tro?"

    Ja, det är väl inte orimligt. Det värsta som kan hända med en rörelse verkar vara att den når framgång!

    Det är mycket därför som bindande folkomröstningar fungerar så bra, tror jag. Man hindrar framväxten av dessa eviga "rörelser" och partier. Om det är en fråga som är viktig och berör många, ja då röstar man. Sen går man tillbaka till sitt vanliga jobb och det finns då NOLL tolerans för att försörja en oändlig mängd världsförbättrare, så även dessa får skaffa sig riktiga jobb och har inga möjligheter att förstöra landet. Sen när de har jobbat några år så nyktrar de till och kommer pålitligt att stoppa nästa generation från godhetsträsket.

    SvaraRadera
  7. Rikard har absolut en poäng i att den nya generationen av mer extremistiska och lallande (men samtidigt mer mediesmarta) flumpolitiker i miljöpartiet kan ses som ett sätt att flytta fram fronten. För att hålla uppe bilden av att mp har en uppgift, att de behövs så är de tvungna att ha bilden av en stark motståndare som är emot dem, och den bilden får man genom att radikalisera den egna visionen och göra den mer tungt laddad med symboler. Feminismen har gått samma väg här i landet sedan 1990 - de är också beroende av att kunna peka på bilden av starka och allomfattande motståndare, en övermakt.

    Det paradoxala är ju att mp utövat inflytande utan att någonsin före senaste valet ha suttit med i en regering. De har blivit jättestora i media och bland journalister, men har aldrig suttit i beslutande ställning och behövt ta långsiktigt ansvar för obekväma beslut eller tufft framförhandlade kompromisser, och för hur dessa beslut tagit sig ut i handling. Maria Wetterstrand saknade helt den sortens erfarenhet, men medias älskling blev hon ändå - just för att hon kunde framstå som obefläckad av dytsra kontroverser.

    Det här är något som en stor del av väljarkåren inser, men som journalisterna och många politiker inte alls förstår: de tycker bara att det är snipigt att säga så. "Vadå, ska vi bara ha gamla gubbar som politiker, gubbstruttar som har varit med i hundra år?"

    SvaraRadera
  8. Off-topic, men är det inte snart dags att diskuter detta:

    http://www.dn.se/nyheter/varlden/val-i-katalonien-strid-pa-kniven-om-sjalvstandigheten/

    Timglasmodellen i EU innebär ju centralstatens försvagning och regionernas förstärkning, och är det inte nu dags för skåningar, jämtlänningar, friser, valloner, normander, bretagnare, basker, bayrare, etc att följa katalanernas exempel?

    http://www.scania.org/activities/lathund/index.html
    https://mises.org/blog/rothbard-unlimited-secession

    SvaraRadera
  9. En sammanvägning visar att moderaterna fortsätter backa.Alliansen har i själva verket KD utanför riksdagen och därmed inte en chans att vinna något val.Så var det med den politikutvecklingen.AKB:s varma och retoriskt framgångsrika personlighet blev alltså inte den game changer som man förväntade sig.Inte ens det faktum att KD fick en kvinna som ledare förändrade något.Centern med en mamma-ledig Lööf är euforiska över sin position som mycket litet parti med potential att bli ett större som man själva ser det.
    Faktum är vänner och kamrater att vi kan se fram emot Löfvens feministiska
    SVMP-regering i många år till.
    Inte för att det gör Alliansen något, dom politikutvecklar,men ändå.

    SvaraRadera
  10. Moderaterna har tydligen delat svamp med miljönissarna.
    Allt gör man rätt redan och ännu rättare blir det när man haft sin stämma i oktober och röstat fram det som är mer rätt än det som är rätt just nu.
    Säger Tomas Tobé.
    Att partiet krymper förklaras med att man har fokus på politikutvecklingen som ska ta tag i de utmaningar Sverige står inför.
    Kunde man inte ha gjort det lite tidigare?
    Så att man nu kunde fokusera på utmaningen moderaterna står inför när de tappar väljare och inte ens ihop med Alliansen räcker till för att bilda en regering?
    Det skulle iofs förutsätta att man vill bilda en regering och regera.
    Och det är ju det man inte vill.Man vill tappa väljare och fokusera på att politikutveckla.
    Samtidigt som man utvecklar sin nya berättelse som ju faktiskt hackar något litet.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6265223

    SvaraRadera
  11. Starta en blogg där du skriver något vettigt så kan vi prata mer sen. Kommer inte läsa ev. svar.

    Saudiarabien är ett föregångsland.

    SvaraRadera

Håll en saklig ton. Personangrepp och inlägg ej relevanta för ämnet godkänns ej.