tisdag 17 juli 2012

Gosiga Texas

När vi kom hem drog jag på löparskorna och tog en runda i backarna. Första bilen jag mötte tutade och vinkade. Sedan en kvinna på cykel: ”Det där gör du bra, kom igen!” Några bilar till, varje förare vinkade, i en lutade passageraren sig ut och hejade på mig. [...] Så här är det varje dag, hela tiden.
Roland Poirier Martinsson - konservativ, troende och USA-frälst - skriver en kolumn om livet som nyinflyttad till ett hus i Texas och försöker med sina upplevelser dra slutsatser om civilsamhället i stort. 

Texas låter ju pysmysigt, om vi får tro Poirier Martinsson. Särskilt med folk som hejar så mycket när man tar en löprunda. Det är gemenskap det. 

Fullt lika mycket gemenskap råder inte på andra områden i delstaten. De senaste 30 åren har 482 människor avrättats i Texas. Ibland blir det även fel person som får plikta med livet. 

Men så länge folk är glada när du flyttar dit är allt frid och fröjd.

9 kommentarer:

  1. Skriver han något om vapnen som folk har med sig när dom åker bil?

    SvaraRadera
  2. Jag har samma erfarenhet av den korta tid jag spenderat i USA. Människor i allmänhet är otroligt trevliga och öppna mot främmande personer.

    SvaraRadera
  3. Sedan kan man naturligtvis jämföra antalet avrättningar i Kina med USA.

    Eller så kan man inte det. Hur många som avrättas i Kina är som bekant en statshemlighet. En stat som Kina vill naturligtvis hålla uppe antalet avrättade på en avskräckande nivå. Men även utan propagandan är det klart att Kina avrättar fler människor än resten av världen sammanlagt.

    En väninna till mig har berättat lite om vad som hände när några parti-ungdomar försökte konfiskera hennes mors röda klänning 1971. Det var hennes bröllopsklänning och hon hade sytt om den efter modet i nära ett årtionde. Hon vägrade att släppa den.

    Det hemska i den här historien är att hon fick behålla sin klänning. Min väninna vet inte varför och hennes mor vägrar att berätta. Men klänningen finns kvar i hennes mors lägenhet i Changsha. Hon har inte burit den sedan dess.

    SvaraRadera
  4. I Texas har delstaten kvar dödsstraffet. Ergo bör texasbor och allt från Texas demoniseras?
    När tänker du offentliggöra din övergång till Sverigesdemokraterna, Hans? ;-)

    SvaraRadera
  5. I Texas har delstaten kvar dödsstraffet.
    -----------------------

    Ja och stödet för det är en indikation om hur majoriteten människor fungerar i Texas.

    SvaraRadera
  6. @ Micke
    Då är du inte svensk, för att du inte tycker som alliansregimen?
    Folkhemsnationalismen i ett nötskal.

    SvaraRadera
  7. Du menar att det värdemässigt är samma sak att ta politiskt ansvar för att staten mördar på andra människor och att uppskatta iden om nationalstater?

    Varmt idag?

    SvaraRadera
  8. @ Micke
    Menar du att du själv måste "ta politiskt ansvar" för vad staten i Sverige gör?

    SvaraRadera
  9. Du har uppenbarligen inte fattat detta men i en demokrati (oavsett om det gäller Usa eller Sverige) så har alla medborgare ett gemensamt ansvar för den politik som drivs.I SYNNERHET dom som röstat FÖR exakt den politik som förs i en specifik fråga.

    Detta gäller dock inte i t.ex Kina där INGEN utom dom som äger landet är ansvariga för dom massmord som regimen utför.

    SvaraRadera

Håll en saklig ton. Personangrepp och inlägg ej relevanta för ämnet godkänns ej.